sreda, 12. december 2012

Medenjaki po moje iz pirine moke

Praznični čas, december in tukaj ne sme manjkati cimet, pomaranče in seveda medenjaki. Da pa bodo res po moje, morajo biti brez sladkorja in seveda iz pirine moke. Spodaj vam ponujam ravno takšne :)

Sestavine:
6 žlič medu
2 jajci
1,5 čajne žličke sode bikarbone
5 g mletega cimeta
5 g mletih klinčkov
0,5 žlice ruma
malo naribanega ingverjevega korena
2 žlici pomarančnega soka

Vse sestavine premešamo in pustimo na toplem stati skozi noč.

Drugi dan k masi dodamo:
15 dag mletih mandljev (lahko so tudi lešniki, orehi)
30 dag pirine polnozrnate moke
10 dag ržene moke

Testo zgnetemo in iz njega oblikujemo kroglice. Lahko ga razvaljamo in izrežemo modelčke.
Pečemo jih 10 minut pri temperaturi 180°C. Ko jih vzamemo iz pečice, jih damo v odprto posodo za piškote ter jih pokrijemo s krpo.

Sama sem jih po vrhu namočila še v presno čokolado :)






Ni komentarjev:

Objavite komentar