Za testo potrebujemo:
400 g polnozrnate pirine moke
1/2 praška za vzhajanje (vinski kamen)
200g kokosovega olja
1 jajce
žlička cimeta
malo soli
Zmešamo moko in pecilni prašek, dodamo kokosovo olje. Na hitro zgnetemo in dodamo še jajce, mleko, stevio, cimet in sol.
Pokrijemo in pustimo počivati na hladnem.
Za nadev potrebujemo:
600g izkoščičenih češenj
4 žlice ovsene moke (lahko ovsene kosmiče zmeljemo v kavnem mlinčku ali uporabimo drugo moko)
1/2 merice stevie
žličko cimeta
Za nadev zmešamo češnje, moko, stevio in cimet.
Vzamemo testo in ga 3/4 razporedimo na pomaščen pekač. Najlažje z rokami potlačimo da prekrijemo dno, pustimo tudi rahlo dvignjen rob. Po testu enakomerno razporedimo nadev in po vrhu razdrobimo preostanek testa.
Pečemo v pečici 35-40 minu na 180 stopinj celzija.
Raztopimo kakavovo maslo, dodamo kakav in stevio po okusu ter pito prelijemo s čokolado, ali pa samo pokapljamo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar