petek, 9. avgust 2013

Testenine s pečeno zelenjavo

Kosilo v troje. Danes sem kuhala za dve čisto posebni osebi v mojem življenju. Za moja starša. Sicer je ati, ki ima zelo rad meso dejal, da je bilo užitno :)
Je pa mamica tokrat pokazala malo več navdušenja :)

Kakorkoli je bilo kosilo na terasi, s polnim krožnikom zakladov iz vrta in veliko brenčečih letečih gospodičen s črno-rumeno "tazadnjo" - zabavno. 
Vedno pravim, da najbolj šteje dobra družba ;)

Priprava:
Na kocke narežemo čebulo, papriko, bučke in paradižnik ter damo v pečico na 220°C.
Proti koncu dodamo še nekaj narezanega česna.

Ko vidimo da je izparelo večino vode, ki jo je spustila zelenjava in ko zelenjava po robovih dobi barvo, jo vzamemo iz pečice ter jo pomešamo s kuhanimi testeninami. Dodamo nekaj žlic vode. Sir lahko vmešamo ali ga posujemo po vrhu.

Dodamo še sveža zelišča po okusu. Recimo peteršilj in bazilika.

Pa dober tek v dobri družbi :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar