petek, 18. januar 2013

Bučne štručke

Okusno in igrivo. Kruh malo drugače. 

Potrebujemo:
500 g ržene moke
500 g polnozrnate pirine moke
14 g suhega kvasa
400 g bučnih semen
pest orehov
5 žlic bučnega olja
4 žlice medu
1 žlico koriandra
1 žlico janeža

Najprej v posodi premešamo obe moki, suh kvas, orehe, ki jih z možnarjem na grobo zdrobimo ter zmeljemo še koriander in janež. Ko so suhe sestavine dobro premešane, dodamo še bučno olje in med, zalijemo z nekaj mlačne vode in zamesimo testo. Na koncu vmesimo še bučna semena, ki smo jih rahlo popekli v ponvi (nekaj jih vzamemo vstran za posipanje in teh ne popečemo).
Testo pustimo vzhajati na toplem. 
Potem ga ponovno pregnetemo in oblikujemo poljubno velike štručke. Položimo jih na pekač in jih pustimo vzhajati 15-20 minut. Vzhajane na lahno premažemo z vodo in potresemo z bučnimi semen. 
Pečemo približno 20 minut na 200°C.

Štručke lahko tudi prerežemo in jih obložimo ali namažemo s kakšnim namazom - kot mini sendviče :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar