torek, 15. januar 2013

Kruh brez kvasa

Spomnim se tri, štiri leta nazaj, da sem iskala recept za kruh brez kvasa, pa nisem našla pravih informacij. Danes že z marsikom veselo izmenjujemo mnenja o različicah. In da še sama pristavim piskrček, spodaj objavljam recept za mojo verzijo.

Potrebujemo:
- 600 - 800 gramov moke po želji (sama najraje vzamem pirino ali jo mešam z rženo, ovseno, kamutovo...)
- lahko dodaš tudi namočene ovsene kosmiče
- vrečico rženih ali kvinojinih droži (Dobiš jih v trgovinah z zdravo prehrano)
- žlico medu ali agavinega sirupa
- 4-5 žlic kokosovega, palminega olja ali ghee-ja
- sol
- vodo

Moko in droži zmešamo, dodamo mokre sestavine in zamesimo (z ljubeznijo) ;)
Pokrito pustimo vzhajati na toplem čez noč.
Damo v ogreto pečico na 220 stopinj za 10 minut, nato zmanjšamo na 170 stopinj in pečemo še dobro uro.

Zavijemo v krpo in pustimo da počiva in se ohladi.

Pa dober tek! :)

Kruh, ki ga mesimo z lastnimi rokami ima veliko vitamina L ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar