torek, 16. oktober 2012

Češnjevi muffini slajeni s SunStevio

Lepo je imeti dopust na tako čudovit deževen dan in biti na suhem. Zraven vseh opravkov, ki me čakajo, je tudi dan za peko. Seveda zelo primerno ob svetovnem dnevu hrane. Mmmm ko iz pečice zadiši po cimetu in ko ugrizneš v slasten sočen kupček ;) Danes je dan za ustvarjanje in tudi kuhinja je moj ustvarjalni kotiček. Danes bodo jabolčni muffini, saj češenj več ni. Pri peki pa lahko uporabiš katerokoli sadje po okusu in želji.

RECEPT:
180 g pirine polnozrnate moke
100 g ovsene moke
300 g razkoščičenih češenj ali drugega sadja (jabolka, slive, maline...)
1 žlička cimeta
pol skodelice namočenih mandljev (lahko jih zamenjaš š čokolado)
1/2 praška za vzhajanje
malo sode bikarbone
1 jajce
80 ml kokosovega olja
2 dcl riževega ali ovsenega mleka
1 dcl vode ali jabolčnega (višnjevega) soka
1 žličko SunStevie Elite (merica,ki je priložena)

V moko zmešamo pecilni prašek, sodo, cimet in dodamo narezane češnje ter nasekljane mandlje. Premešamo. Posebej v posodi narahlo zmešamo jajce, kokosovo olje, mleko, sok in stevio. Zmešamo obe masi, da se suhe sestavine namočijo in nastane gosta zmes s katero napolnimo vdolbine pomaščenega modela.

Pečemo 25 minut na 180 stopinj. Ko pekač vzamemo iz pečice, pustimo, da muffini počivajo nekaj minut preden jih odstranimo.

Po želji jih lahko po vrhu okrasimo s sadjem ali čokolado...




Ni komentarjev:

Objavite komentar